Οφέλη για την οικογένεια

To HypnoBirthing Greece είναι μια άρτια δομημένη προετοιμασία τοκετού που απευθύνεται στο νοητικό, το συναισθηματικό και το σωματικό επίπεδο. Μέσα από την παροχή γνώσης, επιστημονικά τεκμηριωμένης πληροφορίας και κατάλληλων εργαλείων, βοηθά τις οικογένειες να διαμορφώσουν το ιδανικό γι’ αυτές πλαίσιο τοκετού, ωφελώντας όλα τα μέλη τους συνολικά, αλλά και καθένα ξεχωριστά.

Οφέλη για τη μητέρα

 • Το HypnoBirthing Greece βοηθά τη μητέρα να σπάσει τον φαύλο κύκλο φόβου-έντασης-πόνου στον τοκετό, αποβάλλοντας άγχος και ανησυχίες.
 • Ενισχύει τη σύνδεση της μητέρας με τον εαυτό της και την ανακάλυψη νέων πτυχών του.
 • Καλλιεργεί την επαφή της μητέρας με το σώμα της και την εμπιστοσύνη στην έμφυτη ικανότητά της να γεννήσει το παιδί της.
 • Προσφέρει τη δυνατότητα «γνωριμίας» της μητέρας με το αγέννητο ακόμη παιδί της, την ενίσχυση της σύνδεσης και της επικοινωνίας μεταξύ τους.
 • Συμπληρωματικά, δίνει την ευκαιρία σε γυναίκες που έχουν ήδη παιδιά και υποχρεώσεις να περάσουν, ανενόχλητες και εστιασμένες, «ποιοτικό χρόνο» επαφής με το νέο μωρό που μεγαλώνει μέσα τους.
 • Μέσα από τις τεχνικές του HypnoBirthing Greece, η μητέρα μαθαίνει να χαλαρώνει όποτε το επιθυμεί ή το χρειάζεται, ώστε να απολαμβάνει περισσότερο την εγκυμοσύνη της, να βιώνει τον τοκετό της με περισσότερη σιγουριά, άνεση και ηρεμία, και να υποδέχεται το μωρό της απόλυτα «παρούσα».
 • Εμπλέκοντας ενεργά και τον/την σύντροφο, η προετοιμασία HypnoBirthing Greece τονώνει τον δεσμό ανάμεσα στο ζευγάρι και διευκολύνει τον συντονισμό, ώστε να συναντά ο ένας τον άλλο στο σημείο που βρίσκονται, να μοιράζονται, ανοιχτά και με ασφάλεια, επιθυμίες, ανάγκες και φόβους και να σχεδιάζουν μαζί το δρόμο που θα ακολουθήσουν.
 • Το HypnoBirthing Greece καλύπτει τη μητέρα σε νοητικό, σωματικό και συναισθηματικό επίπεδο, χωρίς να χρειάζεται να παρακολουθήσει κάποιο συμπληρωματικό πρόγραμμα προετοιμασίας.
 • Είναι η μοναδική προετοιμασία τοκετού της οποίας η προσέγγιση έχει μόνιμα θετικά αποτελέσματα στον γονεϊκό ρόλο των ζευγαριών, αλλά και στην προσωπική τους οπτική για τη ζωή και την καθημερινότητα.

Οφέλη για το μωρό

 • Μέσω της προετοιμασίας των γονιών με το HypnoBirthing Greece, προάγεται η ανάπτυξη του μωρού μέσα σε ένα γαλήνιο και όμορφο ενδομήτριο περιβάλλον.
 • Κατά τη διάρκεια των συνεδριών και των καθοδηγούμενων χαλαρώσεων, το μωρό έρχεται σε επαφή με τη μητέρα του και χτίζει τον μεταξύ τους φυσικό αλλά και συναισθηματικό δεσμό.
 • Η ωκυτοκίνη –η «ορμόνη της αγάπης»– και οι ενδορφίνες που εκλύονται από τη μητέρα στις συνεδρίες HypnoBirthing Greece, μεταφέρονται απευθείας στο μωρό, μέσω του πλακούντα, κάνοντάς το να νιώθει επιθυμητό, ασφαλές και ήρεμο.
 • Την ώρα του τοκετού με hypnobirthing, το μωρό βιώνει λιγότερο στρες, και κινείται αρμονικά μέσα στο σώμα της μητέρας που λειτουργεί φυσικά για να του διευκολύνει την έξοδο.
 • Τα μωρά που γεννιούνται με hypnobirthing τείνουν να έχουν υψηλότερη βαθμολογία APGAR (αξιολόγηση της γενικής υγείας των νεογέννητων στο 1 λεπτό και ξανά στα 5 λεπτά μετά τη γέννησή τους).
 • Το hypnobirthing υποστηρίζει την ομαλή μετάβαση από την ενδομήτρια στην εξωμήτρια ζωή, καθώς το μωρό καλωσορίζεται από μια μητέρα έτοιμη, ήρεμη και απόλυτα παρούσα, θέτοντας έτσι ένα υγιές και ισορροπημένο πρότυπο για οποιαδήποτε άλλη σχέση σχηματίσει στη ζωή του.

Οφέλη για τον/την σύντροφο/πατέρα

 • Το HypnoBirthing Greece ενεργοποιεί και ενδυναμώνει το –εξίσου σημαντικό με το μητρικό- πατρικό/γονεϊκό ένστικτο της φροντίδας, της παροχής και της προστασίας.
 • Δίνει την κατάλληλη θεωρητική και πρακτική γνώση ώστε ο/η σύντροφος να εμπιστευτεί τη φυσιολογική διαδικασία του τοκετού, να αναλάβει ενεργό ρόλο και να συμβάλει ουσιαστικά σε αυτήν.
 • Ενισχύει τη σιγουριά του/της συντρόφου για το ρόλο του/της, ώστε να στέκεται όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά στο πλευρό της μητέρας την ώρα που γεννάει.
 • Παρέχει καθοδήγηση για την ομαλή και αποτελεσματική επικοινωνία με τους επαγγελματίες υγείας και όποιον άλλο εμπλέκεται στη φροντίδα του τοκετού.
 • Με ψυχοσωματικές και επικοινωνιακές τεχνικές, το HypnoBirthing Greece βοηθά τον/την σύντροφο να συνειδητοποιήσει τη μοναδικότητα της παρουσίας του/της και το γεγονός ότι προσφέρει στη σύντροφό του/της κάτι που κανένας άλλος δεν μπορεί να της προσφέρει: την αγάπη και τη ζεστασιά του ζευγαριού.
 • Το HypnoBirthing Greece προάγει και ενδυναμώνει το δεσμό του/της συντρόφου τόσο με τη μητέρα, όσο και με το νέο μωρό, εισάγοντάς τον/την με τον καλύτερο τρόπο στη γονεϊκότητα.

Επένδυση για μια ζωή

Οι γυναίκες επιλέγουν το HypnoBirthing Greece για την καλύτερη δυνατή εμπειρία τοκετού, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Και αυτό αποδίδει. Καθώς, όμως, μητέρες και ζευγάρια προετοιμάζονται για την ώρα της γέννας, προετοιμάζουν ταυτόχρονα και μια τεράστια αλλαγή για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

Αποβάλλοντας το φόβο, αντικαθιστώντας κάθε αρνητική σκέψη με μία θετική και διαφοροποιώντας τις πεποιθήσεις τους, μητέρες και σύντροφοι, αλλάζουν εντελώς την αντίληψη και τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν την καθημερινότητά τους. Επιπλέον, μέσα από την πρακτική του HypnoBirthing Greece, αφομοιώνουν κάθε γνώση, και αποκτούν χρήσιμες δεξιότητες για τον έλεγχο του άγχους και την ανακούφιση του στρες, σε οποιαδήποτε κατάσταση μέσα στο οικογενειακό, επαγγελματικό ή προσωπικό περιβάλλον. Έτσι μέσα από το HypnoBirthing Greece, το hypnobirthing, μετατρέπεται από μια «μέθοδο τοκετού», σε μια πολύτιμη επένδυση για μια καλύτερη, παραγωγικότερη και πιο όμορφη ζωή.

Ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!