Η εκπαιδεύτρια

Η εκπαιδεύτρια Ευτυχία Τοπούζη

«Ξεκινώντας το ταξίδι μου στην περιγεννητική φροντίδα των οικογενειών, βρέθηκαν στο δρόμο μου πολλές γυναίκες, έτοιμες για την αλλαγή. Έτοιμες να ζήσουν τη γέννηση του παιδιού τους σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες και επιθυμίες. Έτοιμες να λάβουν την υποστήριξη και τη φροντίδα που τους αξίζει.

Όμως, για τις γυναίκες που ζουν εκτός των ελληνικών μεγαλουπόλεων, αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Έτσι γεννήθηκε το HypnoBirthing Greece. Ώστε οι μέλλουσες μητέρες, σε όποια περιοχή της Ελλάδας κι αν βρίσκονται, να έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση και την υποστήριξη που χρειάζονται για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους σε μια θετική εμπειρία γέννας τόσο ξεχωριστή και μοναδική, όσο οι ίδιες.

Πιστεύω βαθιά στη μεταμορφωτική δύναμη του hypnobirthing και η πίστη αυτή ενισχύεται κάθε φορά που βλέπω τις οικογένειες με τις οποίες συνεργάζομαι να προσμένουν την ημέρα της γέννας με χαρά και να καλωσορίζουν το παιδί τους με ανοιχτή καρδιά και αγκαλιά, ανεξαρτήτως τόπου, τρόπου και συνθηκών γέννησης.»

~ Ευτυχία Τοπούζη, ιδρύτρια HypnoBirthing Greece

Γνωρίστε την Ευτυχία Τοπούζη

Η Ευτυχία Τοπούζη είναι Attachment-Focused & Trauma-Informed Επαγγελματίας Περιγεννητικής, η δημιουργός και ιδρύτρια του HypnoBirthing Greece.

Είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Hypnobirthing, Εκπαιδεύτρια Περιγεννητικής Αγωγής Lamaze (LCCE), Εκπαιδεύτρια Γονέων Spinning Babies® (SpBCPE), Attachment Parenting International (CAHPE) και Βρεφικού Μασάζ IAIM (CIMI), Focusing Guide και Βοηθός Μητρότητας CD(DONA), Επίσημη Συνεργάτης της Attachment Parenting Hellas, Εκπαιδεύτρια και μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής του Συλλόγου Βοηθών Μητρότητας Ελλάδος (ΣΥ.ΒΟ.Μ.Ε.).

Είναι η μαμά των έφηβων πλέον Κωνσταντίνου και Μιχάλη, και της Αγάπης, οκτώ ετών.

Οι προσωπικές της εμπειρίες μητρότητας έγιναν το έναυσμα για να αφήσει μια καριέρα δέκα ετών στο Marketing και την Επικοινωνία και να αφοσιωθεί στην περιγεννητική φροντίδα των οικογενειών.

Από το 2014 δραστηριοποιείται ως βοηθός μητρότητας, έχοντας λάβει, μεταξύ άλλων, την εκπαίδευση των οργανισμών Red Tent Doulas UK και DONA International. Παράλληλα, λαμβάνει και την ιδιότητα της εκπαιδεύτριας βρεφικού μασάζ από το International Association of Infant Massage.

Την ίδια χρονιά, φέρνει στη ζωή το ΒLOSSOM, το «τέταρτο παιδί» της, όπως συχνά αναφέρει και η ίδια, μέσα από το οποίο συνοδεύει, υποστηρίζει και προετοιμάζει μητέρες και ζευγάρια στο ταξίδι της γονεϊκότητας, παρέχοντας υπηρεσίες βοηθού μητρότητας, προετοιμασίας Lamaze International και Spinning Babies®, από την περίοδο της εγκυμοσύνης έως και τους πρώτους μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού. 

Και εκείνη, όμως, συνεχίζει το δικό της ταξίδι, καθώς έρχεται σε επαφή και ασχολείται με το hypnobirthing. Παρακολουθεί το πρόγραμμα εκπαιδευτών πάνω στην πρώτη επίσημη αμερικανική μέθοδο Hypnobirthing® – Hypnofertility® – The Leclaire Method® και παίρνει την πιστοποίησή της. Ολοκληρώνει την εκπαίδευσή της στη Μ. Βρετανία, όπου πιστοποιείται στη μέθοδο KG Hypnobirthing και γίνεται μέλος του Βρετανικού Hypnobirthing Association. 

To 2017 δημιουργεί το HypnoBirthing Greece, έναν φορέα ολοκληρωμένης προετοιμασίας γονέων, αλλά και αξιόπιστης πληροφόρησης γύρω από μια διαφορετική εμπειρία τοκετού, με αυτοπεποίθηση, σεβασμό, ηρεμία, αγάπη και σύνδεση. 

Έχοντας προετοιμάσει με επιτυχία δεκάδες γυναίκες και ζευγάρια για τον τοκετό, αλλά και για τον τοκετό με hypnobirthing, η Ευτυχία συνδυάζει σημαντικά στοιχεία από τις μεθόδους στις οποίες έχει εκπαιδευτεί, τη διδασκαλία Lamaze, την προσέγγιση Spinning Babies® , τη διαδικασία εστίασης Focusing, την Trauma-Informed υποστήριξη από τον αμερικανικό φορέα Resilient Birth αλλά και τη δική της εμπειρία, και τα ενσωματώνει στο πρόγραμμα HypnoBirthing Greece. Ένα πρόγραμμα προγεννητικής προετοιμασίας ειδικά σχεδιασμένο για τις γυναίκες που γεννούν στην Ελλάδα, το οποίο παρέχει τα κατάλληλα εφόδια στις ίδιες και τους/τις συντρόφους τους ώστε να γνωρίσουν και να πλοηγηθούν στο ελληνικό μαιευτικό σύστημα, να διεκδικήσουν και να ζήσουν θετικά την εμπειρία της γέννησης του παιδιού τους με το σώμα, το μυαλό και το συναίσθημά τους, κάνοντας τις δικές τους συνειδητές επιλογές.

Μέσα από τις ιδιότητές της, η Ευτυχία προετοιμάζει μητέρες και συντρόφους για μια όσο το δυνατόν ομορφότερη εμπειρία τοκετού, όπως ταιριάζει στους ίδιους, παρέχει επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση και ακολουθεί τις επιλογές των ζευγαριών που υποστηρίζει, με αποδοχή και σεβασμό. 

Πιστοποιήσεις & Εκπαιδεύσεις

birth trauma training for birth workers
Attachment Parenting International Certified educator
 Συνεργάτης Attachment Parenting
Ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!